dilluns, 13 de febrer del 2012

Cova dels Meandres de Sal


Com a continuació del nostre anterior post sobre el carst salí del dimarts 07 de febrer d’enguany, (http://www.espeleobloc.blogspot.com/2012/02/el-carst-sali-de-namakdan.html)  i en resposta al lector que ens deixà un “comentari” demanant-nos informació, aprofitem per incloure un recent i molt interessant article publicat a la revista Talaia, i afegir unes imatges d’una visita que poguérem fer el 2002.

Narració d’en Josep Viver, publicada a la revista d’excursionisme de l’agrupació excursionista Talaia número 301, novembre 2011.



El mateix article en format Scribd



Visita a la cavitat

L’accés, situat de la vall del salí, s’obre dins d’una mina tancada amb un reixat, sota el relleu de Sant Onofre i prop de La Coromina.

En marc del 2002 gràcies a una amable invitació d’en Ferran Cardona, vam poder fer una incursió a les galeries Fritz i Superior, que restaven per sobre del nivell d’inundació per l’actiu bombeig d’aigua instal·lat per l’actualment extinta companyia d’explotació minera, la Union de Explosivos Rio Tinto.


Probablement ara no sigui possible l’exploració, ni tant sols del tram visitat per nosaltres. Però en tot cas aconsello dirigir-se al grup descobridor l’Espeleo Club de Gràcia del que aquí teniu l’enllaç a la seva pàgina web: http://www.ecgracia.com/index.htm

1 comentari:

  1. Bona feina, com sempre. Demanaré informació a l'espeleo club de Gràcia, per poder anar al Forat Micó. Gràcies.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.