El dijous 29.12.2011 vam fer la darrera sortida de l’any anant de prospecció a la Serra de Can Rubió. Érem onze, Agustí, Dolors, José, Josep, Jordi, Lídia, Miquel, Ricard, Teresa, “Víctor” i “Visu”.
Seguint la tradició vam començar la jornada amb un esmorzar d’entrepans, en aquesta ocasió a la Masia de Can Llates de Collbató, on el Jordi i la Lídia aprofitaren per veure en un ordinador portàtil, imatges la fauna subterrània que colonitza les cavitats properes.
La Lídia (guia de la cova del Salnitre) ens havia subministrat la informació que un company seu tot passejant amb bici per la serra havia localitzat dues possibles cavitats per a nosaltres totalment desconegudes.
Aquest relleu de materials del triàsic (muschelkalk i buntsandstein) mostra una alternança de dolomies, calcaries, margues i lutites roges en bancs de poca potencia.
Ens passejarem per pistes, camins i corriols, inspeccionant torrents, cabanes i fonts, sense trobar cap fenomen interessant, potser no hem sabut localitzar l’indret precís, o potser el que va semblar un avenc era només un encaixament de la riera. Després d’unes hores de prospecció, és decidí deixar la recerca fins disposar-ne d’una informació més precisa. Assumpte pendent. Això si, gaudirem d’unes excel·lents vistes sobre el vessant meridional del relleu montserratí.
Majoritàriament es decidí anar a dinar, però després de l’àpat, encara vam ser quatre que ens dirigirem a la “propera” cova del Petrecó (Esparreguera) per a fer-hi unes fotos i posicionar-la amb major precisió.
Cova del Petrecó (2)
D’aquesta cavitat podeu veure un post anterior a l’Espeleoboc en aquest enllaç:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.
Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.