La revista Llengua Nacional, publica en el seu darrer número (177 del 2011) un article de Carles Domingo, sobre Els noms de lloc d’un racó de la Vall de Lord, on fa unes detallades observacions toponímiques sobre el Pont Cabradís i altres observacions sobre els mots cints, reixes i rues, cims, llitzes, quer i quera, codines i còdols, collades, coma, salomó, etc., tots ells referits als paratges muntanyencs i sovint relacionats amb indrets d’interès espeleològic. Donat el seu interès pels espeleòlegs amants de la llengua, m’he permès inserir-lo en aquest post en format scribd.
Lèxic
Lèxic
Per arrodonit aquesta nota afegeix-ho unes fotos de la xarxa i la publicació espeleològica que millor descriu el Pont Cabradís un curiós fenomen paracàrstic, consistent en un túnel d’uns 50m de longitud en el riu Aigua de Valls, generat per l’excavació d’uns enderrocs conglomeràtics consolidats per travertins.
És precisament un treball de l’amic Jordi Lloret que el visità, juntament amb Montserrat Ubach el 13.09.1996 i fou publicat el 2002 a l’EspeleoSie núm 34 amb el títol: El Pont Cabradís i el Torrent Fondo. Un matí ben aprofitat a l’Aigua de Valls /Gósol, Berguedà).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.
Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.