dilluns, 2 de gener del 2012

Avenc Alex Serrano i Avenc Sacatapos


Avenc Alex Serrano.

Hi ha qui diu que al Garraf ja està tot vist, però els que hi vivim creiem que encara amaga molts tresors i que en el que al mòn de l'espeleologia refereix, encara té coses a dir. L'avenc de La Pleta n'és un bon exemple.

I el dia que l'Alex Serrano (alias Dalton) em va trucar dient que havia trobat un forat que tirava, tots dos vàrem pensar de seguida en La Pleta. "és un forat petit, però llenço una pedra i cau bastant, almenys sembla uns 20mts pel soroll...). Total que hi anàrem amb l'artilleria als pocs dies, acompanyats d'en Joan Ramia, amb l'il.lusió de trobar una gran vertical: "segur que almenys farà 40mts" ens deiem tot esperonant-nos.


Només ens calgué moure un gran bloc d'uns 300kg per tenir l'accés obert a l'avenc, i com que l'emoció i la por a que ens el "piqués" algú anaven a parts iguals, instal.làrem i cap avall, amb l'objectiu de començar la topografia. Poc pensàvem que ens duraria poc l'alegria i que als -16m de baixada tindriem la feina feta.....


Tot i que de poca fondària, té força concrecions a les parets de la base del pou, i en un dels pous annexes, hi han unes estalactites i alguna excèntrica. Per la baixada trobareu un parabolt de capçalera i una reinstal.lació a -5m. Recomanem sortir amb la corda des d'un arbre proper.
Tot seguit unes imatges del nou nat:


Avenc del Sacatapos.

Amb la inèrcia d'haver trobat una forat inèdit, en Joan i l'Alex tornaren la setmana següent a prospectar la zona, i trobàren un vell i no gairé visitat avenc, el Sacatapos. Repetirem l'operació i una setmana després tots tres hi anarem amb els estris de topografia, perqué l'avenc estava molt tapat i no estavem del tot convençuts de que fos un altre cavitat inèdita. Cap senyal de pintura a la capçalera, boca pràcticament tapada...així que netejada de boca i cap a dins!!!


Hi posarem un spit per seguretat, tot i que semblava desgrimpable. La boca es força estreta, la veritat es que la sortida és més còmoda sense material de progressió, però s'ha d'anar amb cura perqué la caiguda podria ser "dolorosa"...

La topografia ens confirmà que es tracta del Sacatapos, tot i que els 10mts de fondària que se li donen al Catàleg Espeleològic de Garraf, vol II  queden en -6,25mts realment:



Un avenc estret i petit, però amb una saleta penjada molt concrecionada, farcida de banderes, estalactites i estalagmites, i una ufanosa columna. A la base del pou una finestra al terra ens porta a una remuntada de 8mts en ramonage, força concrecionada també. I tot just a la banda contrària una altre saleta sense gran impòrtància ni atractiu, sobretot per la seva estretíssima entrada....


Tot seguit inserim en format scribd les fitxes amb les coordenades de les dues cavitats, i un mapa de localització de les cavitats del Fondo de La Pleta:




I finalment, un brindis per la feina feta, i aprofitem per desitjar-vos un feliç 2012!!!


4 comentaris:

  1. M'alegro que no els hagi picat ningu. Segiu treballant nois i felicitats

    ResponElimina
  2. Enorabuena solo por el esfuerzo y el enpeño os lo mereceis, muchisima suerte para segir encontrando nuevas cavidades.

    Felicidades.

    ResponElimina
  3. Juer el sol fet que hi aigui picat algu o algu altre ya es motiu per alegrarse En sembla estupid el comentari de mes amunt Enhorabona per les troballes i bon any nou
    Captain Garfio

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.