Karst Environments
Karren Formation in High Mountains
Márton Veress
1a edició 2010, 220 p. 172 illus., 68 en color.Tapa dura.
ISBN: 978-90-481-3549-3
Amb un enfocament centrat en la formació dels rasclers a les altes muntanyes, i especialment en els Alps europeus, aquest text resumeix els resultats científics de les observacions sistemàtiques realitzades sobre el terreny, així com la interpretació, a través de moderns mètodes d'anàlisi de les dades recollides.
Márton Veress, que ha estat treballant en diferents tipus de paisatges càrstics durant més de quinze anys, presenta les condicions i processos de formació dels rasclers d'alta muntanya, així com les propietats i característiques dels rasclers. El llibre analitza els rasclers, el seu desenvolupament i la formació en diferents condicions ambientals.
Els capítols introductoris proporcionen una visió general de les formacions del rascler, a més de traçar la història de la recerca en els entorns de rascler a gran altitud. Després, l'autor proporciona detalls dels llocs de mostreig i les localitats que ha estudiat, i els procediments experimentals realitzats. Després de cobrir els detalls de l'edat i la taxa de desenvolupament dels rasclers, Veress dóna una explicació en profunditat de les característiques generals dels rasclers d'alta muntanya,. El text dóna a continuació un resum dels tipus de formacions morfogenètiques, així com dels camps rasclers, i una explicació dels cinturons de rasclers en pendents, destacant el paper clau que desenvolupen en la reconstrucció i en el desenvolupament del pendent. Els últims capítols es descriuen els tipus coalescents i el seu origen, oferint al lector una descripció detallada de les cèl·lules de rascler i les seves característiques, i analitza la relació entre les diferents tipologies de rasclers.
Marton Veress és Director de l'Institut de Geografia i Ciències de l'Ambient, la Universitat d'Hongria Occidental, Szombathely. És membre de la Junta Directiva de l’Associació Hongaresa Carst i Coves, i de l'Associació Geogràfica d'Hongria, i el secretari de la secció Gemorfologica de l'Acadèmia Hongaresa de Ciències.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.
Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.