dilluns, 17 d’octubre del 2011

XXII Jornades de la SEDECK. Burgos 2011 (1 de 6)


Hem tingut l’oportunitat d’assistir a la darrera edició de les jornades científiques de la SEDECK organitzades pels companys del burgalés Grup Espeleològic Edelweiss que celebraven alhora el seu 60è aniversari.

Ha estat una magnifica realització, tant pel contingut i l’esforç esmerçat, com per la forma, i especialment pel cuidat i amable guiatge de tantes persones. No voldríem oblidar a ningú, tant els mes visibles com els que han estat més a l’ombra i lamentem no poder-los citar a tots, com de ben segur es mereixerien, però també fora injust no remarcar el paper dels que han estat més propers a nosaltres. Axis pues els hi donem les gràcies a tots i especialment a Miguel Ángel Martin anima de l’encontre, a Ana Isabel Ortega per les estimulants aportacions sobre els carsts visitats, a Francisco Ruiz sempre atent als detalls, al laboriós Miguel A. Rioseras, i al singular Fortunato Lázaro que en tot moment ens ha regalat amb la seva simpatia i bon humor.

Per la nostra part, lamentem no haver estat a l’alçada, una afecció respiratòria ens impedí prodigar-nos i ens forçà a reduir la nostra participació en els àpats de germanor, que per altra banda, ens consta que resultaren una mostra d’excel·lent cultura gastronòmica i de bona companyonia dels nostres amfitrions.

Amb aquest post iniciem una sèrie de sis, centrada cada dia en una de les jornades, que ens permetran reviure aquests moments i als que no han pogut assistir-hi degustar un xic dels continguts, tot i sabent que en aquests encontres una part fonamental de les satisfaccions que s’obtenen rauen en el intercambi personal i l’efortiment de relacions amb la prespectiva de futures col·laboracions.

Trobareu informació complementària en les webs dels origanitzadors:

També podeu consultar aquesta selecció d’articles,  entre els anteriors posts de l’Espeleobloc
http://espeleobloc.blogspot.com/2010/08/museu-de-levolucio-humana-atapuerca.html



L’exposició, dissenyada amb l’esperit de què pugui fer un recorregut intinerant per les diferents seus de la Caja de Burgos, ens mostra amb diversos panells les diferents parts d’un carst, seguint com l’aigua es mou per les galeries subterrànies tot creant formes de gran bellesa. També s’il·lustren les especies que poden viure en l’obscuritat gràcies a unes esplèndides repliques realitzades per Carlos Enrique Hermosilla. Un apartat ens mostra les obres artístiques de l'home prehistòric, etc.

Existeix un programa de visites guiades per col·lectius i escoles.


Fulletó de l'exposició



Vídeo de presentació en el canal TV de Burgos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.