Amb el títol de “L’Austrolopithecus” més humà, apareix publicat a l’edició catalana de La Vanguardia (09.09.2011, pag. 24 i 25) i a l’edició digital del Ara.cat (agencia EFE) que les restes trobades a la cova sud-africana de Malapa, a uns 50 quilometres de Johannesburg, podrien ser les més antigues dels hominids fins el moment.
L’edat de la parella d’Australopithecus sediba ha estat delimitada mitjançant tècniques paleomagnètiques (que, mesuren quantes vegades el camp magnètic de la Terra s’ha invertit) i la datació dels sediments on van aparèixer els fòssils cap a 1,977 milions d’anys.
De fet, els articles es fan ressò tant de la descoberta publicada per la revista Science (abril 2010), com dels darrers cinc estudis diferents realitzats sobre el cervell, la pelvis, les mans i els peus d'aquest homínid que apareixen al darrer número de la citada revista, mostren que posseïa tant característiques primitives com altres característiques més avançades, similars a les dels humans, la qual cosa el situa com el millor candidat per ser un avantpassat directe del gènere Homo.
Fins ara, els fòssils datats de fa 1,9 milions d'anys -majoritàriament atribuïts a l'Homo habilis i l'Homo rudolfensis- eren els considerats ancestres de l'Homo erectus, l'indiscutible humà més antic, afegeix l'estudi.
Fins ara, els fòssils datats de fa 1,9 milions d'anys -majoritàriament atribuïts a l'Homo habilis i l'Homo rudolfensis- eren els considerats ancestres de l'Homo erectus, l'indiscutible humà més antic, afegeix l'estudi.
No obstant això, l'edat més antiga d'aquests fòssils d'Australopithecus sediba planteja la possibilitat d'un llinatge separat més antic, del qual podria haver evolucionat l'Homo erectus. Fa un any, Berger i el seu equip van anunciar el descobriment de les restes d'un jove mascle i d'una femella adulta d'Australopithecus sediba que van ser trobats junts en una de les coves de Malapa, reconegudes com a Bressol de la Humanitat i Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.
En aquest nota reprodüim, parcialment, les notes dels citats diaris i aprofitem per afegir-hi documentació gràfica complementària i uns vídeos que detallen les característiques de la troballa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.
Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.