En setembre del 2009 l’espeleòleg Jean-Luc Guinot s’adonà, d’una línia corba que podria ser un dibuix prehistòric, situada en una cúpula del sostre de la cova de Pech d’Arsou 2 (municipi francès de Corn al Lot). S’enfilà per apropar-se i descobrí efectivament que es tractava de la silueta del dors d’un cavall.
Ho posà en coneixement dels serveis arqueològics que autentificà la descoberta i realitzà un estudi exhaustiu de les parets i sostres d’aquesta galeria de 80m de longitud per uns 5m d’ample.
Aquests gravats i pintures paleolítiques consisteixen en: 3 cavalls (dos gravats i el tercer gravat i pintat en negre), la pota d’un animal indeterminat, i d’altres llargs traços gravats.
Un cop més és posa de manifest l’aportació del espeleòlegs en la troballa de materials prehistòrics i del interès d’observar minuciosament parets i sostres, especialment d’aquelles cavitats horitzontals que fàcilment poden haver servit de refugi.
Jean-Luc Guinot i Yamik Le Guillou han publicat un primer article d’aquesta localització de pintures rupestres que podeu trobar a la revista de Prehistorie du Sud Ouest, igualment en Spéléo Magazine 72 (2010) i novament el mateix a Spelunca 120 (2010). Aquesta darrera versió és la que inserim en format scribd.
També incorporem una primera maqueta del vídeo en fase de realització que mostra el detall de les figures trobades.
Finalment inserim una entrevista amb el prehistoriador Michel Lorblanchet
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.
Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.