dissabte, 29 de gener del 2011

Ponts naturals


Els ponts de roca que trobem arreu, son un exemple dels fenòmens de convergència de formes. Diferents tipus de roques; calcaries, gresos, volcàniques, granits, etc. Diferents tamanys. Diferents tipus de gènesis:  erosió marina, disgregació eòlica, erosió fluvial, dissolució, evolució càrstica, enrunament fins i tot encaixament de blocs...

Finalment resulten unes formacions en arc que ens ofereixen un paisatge d’alta qualitat estètica. Avui amb un objectiu merament contemplatiu us presento una selecció de la gran quantitat d’imatges que s’ofereixen en internet, que potser per evocar una forma clàssica subterrània espero que us captivin tan a vosaltres com a mi m’han encisat fent aquesta recopilació

 

2 comentaris:

  1. Fantàstics els ponts de roca.
    Podries dir on es troben ?

    ResponElimina
  2. N'hi ha de tot arreu, fins i tot un de Catalunya i un d'altre d'Espanya. EEUU se'n porta la palma amb la vall de la mort.
    Si vols t'ho pots pendre com un joc i anar investigant, però l'objectiu és simplement gaudir de la bellesa plastica d'aquestes imatges.

    Víctor.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.