divendres, 1 d’octubre del 2010

Test il•luminació espeleo amb LED’s

Una interessant pàgina sobre els llums frontals per espeleo. En dos ambients de l’austríaca Hirlatzhöhle, la sala Hades i la galeria Sandtunnel, han fotografiat, amb igualtat d’exposició, sensibilitat, etc. l’il·luminació real que s’aconsegueix amb sis frontals comercialitzats actualment i altres prototips “bricolats”. 




La pàgina ens presenta una aplicació que ens permet veure l’efecte de cada frontal en les diverses intensitats i comparar-lo amb qualsevol dels altres. També ens dona les principals característiques que cadascuna i enllaça amb les dades tècniques del fabricant.

La nova Petzl Ultra Wde (encara en pre-comercialització) és millor que la Petzl Ultra per una marxa normal. D'un funcionament senzill amb un únic patró lumínic de compromís, feix ni molt estret ni molt ample, tot i que disposa de 6 LED’s els utilitza sempre en paral·lel com única font de llum.


Entreu a la pàgina i proveu les diferents opcions, segur que la trobareu tant interessant com divertida.

Vist que ara ens ha agafat la dèria de la màxima llum possible (cal suposar per grans cavitats o per fotografiar) els tres favorits serien sobre la mateixa sortida lumínica de 1.300 lúmens la LedLampe IV, la Scurion 1300 i el Prototip 3.

És clar que si optem per alguna d’aquestes alternatives, cal tenir molt en compte aspectes tant importants com son les hores d’autonomia, les bateries de recanvi, el preu, etc...i considerant que cada sis mesos surt alguna novetat es aconsellable decidir-se no pel millor que podem adquirir, sinó pel que s’ajusta més a les nostres necessitats actuals.

2 comentaris:

  1. una patgina molt interesant i divertida, quina currada que s'han pegat.

    ResponElimina
  2. Hi han altres posivilitats Els sistemes que es venen quasi segur que son del tot bons pero personalment penso que son exagerament cars
    Hi han altres solucions bastant bones i economicas potser amb un xic menys de prestacion pero comparant la relacio qualitat preu del tot aconsellable
    Yo desde fa un any i mig en porto una aurora amb p7 de la marca deal extreme i estic supersatisfet
    i el he fet servir de una manera intensiba i cap problema comptant que tot amb el temps se envelleix
    Cordialment J Coma

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.