dimecres, 6 d’octubre del 2010

Practiques a les Escletxes de Papiol

Aquest dimarts 5.10.2010 en Julià Gonzàlez, Josep Pastor i Josep Ml. Victòria anàrem a les Escletxes de Papiol per tal que en Julià fes unes practiques de descens i ascens per corda passant fraccionaments.

El lloc és prou interessant des del punt de vista geològic on molt didàcticament es fa patent el lliscament de les rígides calcaries esculloses per sobre dels materials argilosos amb la multi- separació del bloc rocós per les fractures verticals que configuren una xarxa d’esquerdes i corredors.

Ha estat una sortida matinal tranquil•la i sense espectadors, en aquest lloc molt freqüentat per escaladors i també per alguns espeleòlegs, que han solcat totes les parets deixant una exagerada quantitat de instal•lacions, spits, parabolts, ancoratges químics, etc.


Accès per l’autopista A2, agafant la sortida de Molins de Rei cap a la Carretera Nacional 340 però desviant-se cap a carretera comarcal 1413 de Rubí i Sabadell. Passades les cases del Papiol d’Abaix es troba la cruïlla del Papiol que ens porta a la carretera / carrer del Carme que ens duu a la zona de les Escletxes i a la propera bòvila.

A continuació teniu una selecció de les fotos de l’exercici.









En l’Espeleobloc, ja hem publicat un anterior post sobre aquesta localització.

Pels interessats en la singularitat geològica incrustem la documentació de la geozona publicada per la Direcció General del Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.