dimarts, 12 d’octubre del 2010

Els cianobacteris de la Cova Gelada

La cova Gelada és una petita cavitat alacantina d’escassos 10 metres de longitud on Antonia Martínez i Antonia Dolores Asencio del Departament de Biologia Aplicada de la Universitat Miguel Hernández han identificat vint-i-dos cianobacteris, deu dels quals no havien estat documentats en cavitats.

Fruit del seu treball han publicat un article amb el títol Distribution of cyanobacteria at the Gelada Cave (Spain) by physical parameters, en la prestigiosa publicació de la National Speleological Society, Journal of Cave and Karst Studies, en el seu volúm 72-1 (abril 2010).

Les espècies estudiades s'inclouen en l’ordre Croococcals (77,30%), seguit per l'ordre Oscillatorials (13,60%) i pels ordes Nostocals (4,55%) i Stigonematals (4,55%). Els valors extrems dels paràmetres mediambientals es presenten per a cada tàxon de la cavitat.

Tot seguit incrustem l’article citat, que constitueix un dels primers treballs sobre aquesta temàtica referits a cavitats properes, avançant per una línia d’investigació a la que se li està atorgant molt interès arreu.

01

Afegim la fitxa d’aquest cavitat procedent del catàleg espeleològic provincial alacantí.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.