dilluns, 19 de juliol del 2010

Cova Famides

El 22.03.07 vam anar a comprovar (Jordi Thomas i Josep Ml. Victòria) si tal com deien la Cova Famides s’havia ensorrat i el trajecte entre ambdues boques d’aquesta cavitat en guix ja no era factible.

La cavitat es força coneguda ja que la seva situació per sota de la carretera la fa molt accessible, i precisament per això està subjecta a convertir-se en un abocador incontrolat de deixalles que ocupen el fons de la depressió d’entrada.

El seu nom és controvertit, Cova Femides, Cova del Barranc de Femides, o Cova Famides, curiosament en el mapa 1:50.000 del ICC el topònim que apareix és Femides i contra tota lògica en el mapa 1:10.000 del mateix institut el nom que hi figura és Famides.

En tot cas la gent del lloc pronuncia Famides, ho així ens sembla amb els que ho vam consultar. Es clar que ens trobem en un cas de fiabilitat dubtosa, i caldria dilucidar amb criteris lingüístics més sòlids quin deu d’esser el seu nom.

De moment hem apostat el que figura en la cartografia de major detall.



La cavitat, originada per l’incisió del barranc que la travessa, permet un transit fàcil, potser la major dificultat, és davallar el vessant del barranc per arribar a la boca i també la sortida igualment complicada pels esbarzers i vegetació que ho envaeix tot.

Us presento una selecció de fotos i la topo que vam dibuixar.









Si passeu a prop, les boniques formes que presenten els plàstics plecs del guix, fan recomanable la visita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.