dimarts, 25 de maig del 2010

Avenc Ventós (Montserrat)

El 20.05.10 “els del dijous”tornarem Monserrat a la recerca de fauna cavernícola, l’equip era format per 9 persones: Enric, Jaume, Jordi, Josep, Lidia, Ricard, “Truji”, “Víctor” i “Visu” (GEB, GIE, SIE i individuals).

En aquesta ocasió es tractava de veure si a l’avenc Ventós o de la Perla localitzàvem algun exemplar dels esquius trogocharinus.

¡
Tampoc aquí poguérem recol•lectar cap d’aquest escarabatets poc amistosos.

D’aquesta cavitat l’amic Ferran Cardona publicà un interessant article a Exploracions 4 tot reflexionant sobre els processos clàstics recents que afecten aquest relleus montserratins, en bona part propiciats per tal que l’assentament dels conglomerats sobre els materials argilosos facilita la seva fractura, lliscament i finalment l’esllavissament en successives etapes  Aquí el teniu incrustat en formar Scribd.



Després aprofitarem a fer una ràpida visita la turística Cova del Salnitre (envaïda avui per multitud de petits escolars juganers) per tal de veure si a les trampes que hi dipositàrem es podia collir alguna cosa. Novament sense èxit.


Ens dirigirem per acabar la jornada a la propera Cova Freda i aquí si !!, finalment, en Jordi recollí dos exemplars dels troglocharinus kiessenweteri, objectiu d’aquestes repetides visites a Collbató. Punt i seguit.

Els interessats en les Coves del Sanitre podeu veure aquest post de l’Espeleobloc.

1 comentari:

  1. Por fiiin!! El kiesenwetteri..
    Muy bien, casi comlpletamos el puzzle!
    Gracies companeros!
    Vale

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.