dimecres, 10 de març del 2010

II Conferència Internacional de cavitats en granit

La Swedish Speleological Society i la Comissió de Pseudocarst de l'UIS, organitzen pel 2011, la II Conferencia Internacional sobre cavitats desenvolupades en terrenys granítics. És la primera vegada que Suècia organitza un esdeveniment de l'UIS.

Aquí ens presenten la primera circular amb el programa provisional
Nota de complement: La primera Conferència Internacional, va ser l'any 2007 i va tenir lloc a Galícia, a A Corunya; Santiago i Vigo, sota l'organització de la Comissió de Pseudocarst de l'UIS; l'Institut de Geologia de la Universitat d'A Corunya i el Clube Espeleolóxico Maúxo.
Informació bàsica preliminar de la II Conferència:

Les dates -2011- són:
-Simpòsium o Actes Centrals: de l'1 al 4 de juny
-Activitats Post-Simpòsium: 5 al 5 de juny
-Els actes centrals tindran lloc a Nynäshamn, localitat situada a 50 km al sud d'Estocolm.

Dates generals:
-Primera circular: Març 2010
-Inscripcions: A partir dels principis de juny 2010
-Segona circular: Octubre 2010
-Presentació dels resums: Finals de febrer 2011
-Simpòsium: Juny 2011
Dels fenòmens subterranis desenvolupats en granits a Suècia, aquí podem veure'n una mostra dels dos tipus predominants de cavitats:
-Les que han estat excavades per l'acció directa de l'aigua -que són les menys nombroses-. Formen galeries amb formes erosives. -Les d'origen tectònic, d'origen paleo-sísmic. Provocat per antics moviments sísmics, són cavitats que presenten uns grans corredors subterranis entre gegantins blocs de forma cúbic-parale.lepipedic.
En J.M. Victoria ha aconseguit unes fotos de cavitats en granit, del prestigiós fotògraf professional i espeleòleg William K. Storage (Bill), de la National Speleological Society que amb el seu permís reproduïm seguidament. La seva gènesi correspon a l'excavació per l'acció de l'aigua.



En un anterior post, podem veure un article del tot dedicat a aquest artista, en Bill.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.