dimarts, 9 de març del 2010

Glacera Perito Moreno

Els admirats companys de LA VENTA Esplorazioni Geografiche continuen desenvolupant diversos i molt interessants projectes d’exploració. Avui agraint la seva autorització expressa, us mostrarem unes magnifiques imatges dels treballs de glacioespeleologia que estan realitzant arreu amb el títol Ice Caves 2010 tot centrant-nos en la coneguda glacera del Perito Moreno en l’Argentina austral.


Aquest indret es una destinació turística de primer ordre per l’espectacularitat procés de degradació del front de la glacera, que va desprenent enormes blocs de gel amb una esclatant explosió sonora. Els turistes veuen l’atracció des d’un mirador confortable, però també s’ofereixen caminades pel glaç pels mes “aventurers”.

  

  

El primer vídeo que presentem corresponent al projecte 2010 té 7:27 minuts de durada i és d’una qualitat estètica impressionant, diversos fragments responen a una sensibilitat que no dubten en qualificar com de poesia filmada.

Blau Patagònic


.
Al Youtube també hi ha un anterior vídeo de 2:43 minuts de durada, corresponent a la campanya de l’any 2007.

Veritablement impressionant. amb filmació espeleosub inclosa, i en el que podreu observar al prestigiós Adolfo Eraso encenent la seva tradicional pipa.



A continuació dues boniques imatges:




Finalment, us recomano que visiteu la pàgina de LA VENTA i si voleu aprofundir en la gacioespeleologia no us perdeu el llibre d’en Adolfo Eraso i Marian Pulina publicat en castellà per McGraw-Hill en 1994 amb el títol Cuevas en hielo y rios bajo los glaciares 242 pàg. ISBN: 84-481-0188-X

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.