A les deu del dia 21 de març , puntual, amb molt més presència d’assistents que en assemblees anteriors, sense tornar a demanar silenci, es donà inici a l’Ordinària de la catalana.
Aquests detalls ja són indicadors de l’ambient expectant general dels assembleistes. Encara que tot planer i monòton fins arribar a l’estat de comptes. Es demanà el vot secret. Però el sistema regulador no garanteix l’anonimat dels votants quan els clubs han de votar amb la totalitat del seu cens de federats.
A les intervencions es manifesten tensions. Però, cadascun que volgué expressà àmpliament el seus arguments. El president i la resta de la junta directiva es posa a disposició de l’Assemblea. Fen saber que el resultat de la votació de l’estat de comptes serà interpretat com una qüestió de confiança. En cas de votació negativa tota la junta directiva cessarà. El vot de l’estat de comptes = (moció de confiança), també els dels altres apartats de l’ordre del dia, es resolgueren amb amplia majoria positiva.
A destacar les converses que la Federació i l’Ajuntament de Vallirana realitzen per a la cessió d’un equipament d’aquest municipi per l’ús de la Federació i els seus afiliats.
A l’Extraordinària es planteja la modificació d’Estatuts. Com principals novetats destaquem la incorporació de dues disciplines més a la Federació: Espeleologia de Competició (Tècniques de Progressió Vertical) i Grutología (Espeleologia Urbana, Hipogeus, Mines i altres conductes subterranis en desús fets per l’home). El canvi de denominació de l’Escola Catalana d’Espeleologia que es nominarà com Escola de la Federació Catalana d’Espeleologia. Les aprovacions del Reglament de Competició de la FCE i del Comitè de Jutges de la FCE i el seu Reglament .
Dibuix: Sebastián Aguilar Alcoholado
A les 15 hores finalitzaren les Assemblees. La majoritària participació és un bon signe de la implicació del col•lectiu en els afers de la Federació. Aquesta Assemblea no formarà part de les intranscendents, sinó que, possiblement, farà avançar i millorar els resultats de gestió i implicació de la Federació i dels federats.
Fotografies: Jordi Trujillo
es una llastima perda un nom que es ha donar prestigui, quina po tenan alguns, sempre ha sigut de la federacio, segurament el problema ha estat en la seva posible independencia de criteris del poder establer.
ResponEliminaalgus sempre parlaren de la ESCOLA CATALANA D'ESPELEOLOGIA
pau perez
Es curiós i no és cap novetat en la Federació Catalana com sempre que alguna cosa fa "olor a podrit" el poder establert aconsegueix vincular la seva continuïtat amb mocions de confiança, amenaçant amb plegar si no s'aprova allò que els interessa tapar. I el personal temeròs de quedar-se orfe i desemparat obre les cames i diu amen. Sense parar-se a pensar que en aquest món real no hi ha ningú imprescindible.
ResponEliminaCaminallum
Mes que persona(es)lo que caldria canviar es el talant en el colectiu espeologic aqui a catalunya
ResponEliminaQui en pensa que en te la rao imposa el seu criteri Pero la realitat es que cada dia som mes minoritaris i qui comença o se el deixa a la estacada o es fastigueija nomes veient el ambient que corre per el nostre colectiu
Cordialment J Coma
D'acord amb el Sr. Pau Pérez, ex-president de les Federacions Española i Catalana d'Espeleologia, ex membre del Comité Olímpic Español: Jo també penso que el motiu de la supressió de l'Escola catalana d'Espeleologia és la por a "l'independència de criteris" per part de l'actual Presidència de la Federació.
ResponEliminaNo està gens ben exposat el tema que varem manifestar l'Agrupació Excursionista Muntanya: Després d'estudiar els comptes i de mirar els comprovants i factures amb el contable de la federació està clar que falten diners. A l'assemblea vàren proposar una moratoria de 15 dies per tal que apareixesin, encara que fos en forma de "donació anónima". Tampoc ens agrada gens que per l'any en curs (2010) s'hagi reduit el presupost de subvenció a les campanyes d'exploracio, de 13 mil a sis mil euros al temps que les retribucions a la presidència (no són legals) han augmentat un 20%.
ResponEliminaM'adhereixo als comentaris d'en Pau Perez tot i que penso que el més preocupant no és el canvi de nom (absurd), sinó el perquè: Basats en una desconfiança totalment incomprensible, han estat constants els esforços per devaluar, reduir les atribucions i la independencia de l'Escola. Es cert que l'ECE ha tingut, històricament, un caràcter fort i independent, però aquest caràcter ha permès desenvolupar l'esperit d'INVESTIGACIÓ i DIVULGACIÓ amb llibertat i entusiasme, que és el millor que els hi pot passar a aquests dos conceptes/tasques. I sempre s'ha tingut clar que era part de la FCE (d'on si no?). Cert que, a vegades, aquest caràcter ha xocat amb la presidencia ("l'ordre establert", com es diu per aqui) però sempre he pensat que una bona presidència no ha de viure aixó com un problema sino, al contrari, gestionar-ho aprofitant tota la energia que hi havia (molta). El camí triat, retallar i acotar, em sembla que obeix més al desig de control que a la voluntad de millora. Com es diu "por ahi", ja fa temps que "el peix està venut" però, igualment,és una autèntica llàstima veure com encara es persisteix en l'errada.
ResponEliminaXavier Conejos
jo crec que fa temps que el col.lectiu a perdut l'esperança de veure una federacio transparent i els representants dels grups ni fu ni fa, el guanyat en aquesta reunió és mínim i en concordança al que ens preocupem
ResponEliminaFinalment l'Escola és de la Federació i la Federació no és de l'Escola
ResponEliminacuanta miseria i quines poques llums! anem apanyats amb aquesta junta...
ResponElimina