dimarts, 2 de febrer del 2010

L’Home de Flores


L’Home de Flores, també anomenat l’Hobbit és una possible espècie del gènere Homo, notable pel seu petit cos i cervell, i per la seva supervivència fins a temps relativament recents. Deu el seu nom a l'illa indonèsia de Flores, en la qual les restes van ser trobats.


Un molt complet esquelet subfòssil (anomenat LB1, perquè era el primer espècimen trobat a la cova de Liang Bua) i una mandíbula completa d'un segon individu (LB2), amb data de fa 18.000 anys, van ser descoberts en el jaciment el 2003. Parts de sis individus (LB3, LB9), totes les diminutes, han estat recuperats, així com eines de pedres igualment petites d'estrats que van des 94.000-13.000 anys.

D’aquesta interessant i controvertida troballa paleontològica, us presento un article recentment publicat a la versió castellana de Investigacion y Ciencia (gener 2010) i tot seguit un elaborat vídeo-documental en cinc parts produit per The Eratosthenes's Channel.

Investigacion y Ciencia (gener 2010)
Nova llum sobre l'home de Flores


The Eratosthenes's Channel
El misterios "Hobbit de Flores"





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.