divendres, 15 de gener del 2010

Grans cavitats mediterrànies (II)


Grans cavitats mediterrànies
Guia fotogràfica
Llenguadoc i Rouergue (França)

Autor i editor; Víctor Ferrer Rico
Gener 2010
Gran format 243x330 mm.
276 pàgines amb fotos en color
DVD Audiovisual: 12 minuts
Idioma: Anglès, Francès. Edició especial limitada en Castellà.
Pes: 2.250 grs.
ISBN 13:978-84-933711-2-2


Novament en Víctor Ferrer ens ofereix una extraordinari guiatge fotogràfic, per les grans cavitats mediterrànies, que constitueix el segon volum d’aquest ambiciós projecte de documentació iconogràfica. En aquesta ocasió us comento l’edició francesa que amb molt de gust passa a formar part de la meva biblioteca personal.


En el sumari hi trobem, una primera part d’encaix general (de la pàg.4 a la 17):
- introducció a l’obra
- història de l’espeleologia al Llenguadoc i Rouerge
- la carstificació, vida i mort de les cavitats calcaries
- el conductes subterranis
- el rius mediterranis

Segueixen les descripcions regionals (de la pàg.18 a la 273):
- Aude
- Hérault
- Tarn
- Aveyron
- Gard
- Lozère
- Ardèche

I finalment dues pàgines d’agraïments.



Evidentment que el gruix de l’obra es concentra en les cavitats agrupades regionalment, i de cadascuna s`’inicia per un índex i mapa del sector, a continuació les galeries fotogràfiques de les cavitats seleccionades precedides per una il•lustració dels seus paisatges, un disseny topogràfic de la cavitat, mapa de situació i la col•lecció de fotos de gran format amb petits comentaris. Segueix una llista de les majors cavitats regionals, imatges de altres cavitats interessants i llista de clubs.



Certament l’estructura d’aquest llibre segueix les mateixes pautes que el precedent, però amb un format major que permet una millor reproducció de les imatges i un textos que destaquen les característiques geomorfològiques excepcionals de les cavitats documentades. He gaudit especialment amb la re-visió d’algunes cavitat que ja havia visitat, i dic revisió ja que en una visita habitual a cavitats de gran volums mes que veure hem “entrevist” el que ara en Víctor ens ofereix en la seva plenitud: l’esplèndida sala de l’Aven de la Salamandre i la de l’aven Noir, les celebres formes de Trabuc, l’històrica travessa de Bramabiau, les freqüentades Saint Marcel d’Ardeche, Orgnac, Armand, etc. Els paisatges i concrecions de lo Gaugnas/Cabrespine, les excentriques prodigioses i les concrecions blaves de Malaval, de l’Aguzou, la TM71, el riu de la grotte d’Aldène, les verticalitats de la Leicase, i del Rabanel, les concrecions d’aragonit verd de la Montagne Noire, i tambè Lauzinas, Demoiselles, l’aven de Camellié etc.



Un complement interessant és el DVD que incorpora, que ens mostra una selecció d’imatges i vídeos amb música original.

En resum una obra com n’hi ha poques, on es condensa el treball de moltes visites, al llarg de cinc anys. d’un grup d’espeleòlegs especialitzats i amants de la fotografia subterrània. Un plaer visual i alhora una incitació a conèixer aquestes meravelles que en Víctor Ferrer i l'equip de Flash Black Corb ens posen al nostre abast.



Agraïm a l’autor que ens hagi ofert un fragment del seu llibre per visualitzar-lo en l’Espeleobloc. Tot i la notable diferència amb l’obra original impresa en gran format, us podreu fer una bona idea del magnífic treball realitzat.


També us deixo un fragment del DVD.






Gràcies company.



Venta por correo:
Envío a domicilio contrareembolso
Enviar petición a flashblackcorb@hotmail.com
Especificando:
Nombre y apellidos…………………………………..
Domicilio…………………………………………….
Localidad……………………………………………
C. Postal…………….Provincia….…………………..
Teléfono……………………………………………..…
Precio 43 euros + 7 euros coste del envío
Para más de 3 libros el envío es gratis.
Para más información en
http://web.mac.com/victorferrer



1 comentari:

  1. El primer llibre es de lo millor amb imatges he informació estic segur que este sera tant bo o mes.FELICITATS

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.