dijous, 14 de gener del 2010

Catàleg Espeleològic de Catalunya volum 3




Acabem de rebre aquest nou volum del catàleg d’en Jordi de Valles i constatem, per si encara no fos prou clar, l’ingent tasca que està duent a terme el benvolgut Jordi.

Consultar documents i publicacions originals, tot regirant biblioteques i arxius (públiques i privats), cercar materials inèdits amb les aportacions de diversos col•laboradors, etc. és una tasca feta amb serietat i meticulositat que ens ofereix una obra de referència bàsica.

Cal destacar una completíssima bibliografia i un recull topogràfic que permet veure fàcilment l’evolució del coneixement espeleològic al nostre país.


Es ben cert que com tota obra es perfectible, tant perquè es refereix a un corpus documental viu, on les noves exploracions modifiquen o amplien les dades consignades, com per la circumstància de que no tothom es presta, per mandra o per un egoisme mal entès, a subministrar desinteressadament les dades que “atresora”.

A continuació uns presento una pàgina de cada comarca per tal que pugueu comprovar les caraterístiques de l’obra.





Totalitzen en aquest 3er volum 828 referències (580 de cavitats amb dades) amb 423 topografies.

El conjunt dels tres toms publicats fins ara ja sumen 2.063 referències i 1.208 topografies. Una empresa lloable afrontada amb perseverança admirable per l’infatigable Jordi.



Enhorabona i endavant... a pel proper volum!

Per adquirir-ne exemplars ( preu:18 euros) dirigir-vos a l’editor:
Espeleo Club de Gràcia. Apartat de correus 9126 Barcelona 08080.
Correu electrònic: info@ECGacia.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.