dimecres, 2 de desembre del 2009

L’accident de la Nutty Putty Cave

Malauradament el 25.11.09 a la Nutty Putty Cave a Stansbury Park ( Utah, USA), l’espeleòleg John Edward Jones, de 26 anys, va quedar atrapat en una estreta esquerda. Durant les maniobres de rescat, va morir.





La cavitat descoberta el 1960 rebia unes 5.000 visites l’any. Des del 2004 en que es produí el darrer rescat només es permetien 6 grups al dia, i calia rebre un permís específic després d’acreditar una mínima preparació.

Es una cova que només permet posar-s’hi dempeus en pocs llocs i té multitud de passos estrets i ha estat en un d’ells on John relliscà i s’encaixa cap de avall en una esquerda d’uns 18 cm d’ample.

Els equips de rescat durant 24 hores van intentar extreure’l , i fins i tot, en una estona van aconseguir aixecar-lo i subministra-li aliments i aigua, però la corda de sustentació va fallar i va caure de nou al seu lloc primitiu.

Clavat com una falca, poques hores desprès, la seva condició física es va anar deteriorant ràpidament i difícilment podia mantenir-se conscient fins que va deixar de respirar.


Finalment la cavitat ha estat clausurada. La decisió de tancar definitivament la cova es va fer després de molt debat de totes les opcions, considerant que el cos de John no es podria recuperar sense risc de lesions pel personal de rescat.
Una decisió extraordinàriament difícil que converteix la cova en el lloc de descans permanent del accidentat. La cova – tomba d’en John Edward Jones.


Realment és un cas dramàtic que recorda el molt mediatitzat episodi de Floyd Collins a la Sand Cave al que ja li dedicàrem un article a l’Espeleobloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.