dissabte, 12 de desembre del 2009

Explorant l'S1


Després d’una llarga espera ens plau anunciar-vos la presentació del documental Explorant l’S1.

Aquesta tindrà lloc el dimarts 15 de desembre a les 20:30h a l’Espai Jove de Gràcia. C/ Gran de Gràcia 192, Metro Fontana. No cal dir que hi esteu tots convidats. L’entrada és lliure.

"Aquest documental ha estat realitzat durant el 5è Campament Internacional Arañonera 2009 organitzat per l’Espeleoclub de Gràcia. El vídeo ens fa conèixer de prop una expedició al cor dels Pirineus acompanyant un equip d’espeleòlegs que té com a fita explorar unes galeries desconegudes, però va més enllà de la gesta esportiva o científica de l’activitat, ja que ens fa conèixer els aspectes més humans, mostrant també moltes coses que sovint no veiem...

Explorant l’S1 vol ser un reconeixement a totes les persones anònimes que durant dècades han treballat desinteressadament dins els grans sistemes dels Pirineus. És un intent d’apropar la part més apassionant de l’espeleologia a aquells que mai l’han viscuda o no la coneixen, s’ha intentat que la gravació interferís el menor possible al desenvolupament de l’activitat, aconseguint així que el resultat sigui real.

Explorant l’S1 no és en cap cas una mostra “espectacular” d’espeleologia, s’ha fugit de l’artificialitat de les exhibicions per recrear un ambient real donant importància als detalls. Advertim que es un treball dirigit al gran públic, pel que probablement els entesos us quedareu amb ganes de més.

La cavitat

Com molts espeleòlegs saben, l’S1 o Sima de Soaso ha estat una de les cavitats claus per a l’exploració del sistema Arañonera. La seva descoberta va permetre somiar en convertir Arañonera en un sistema de primer ordre mundial. Però van fer falta 10 anys per a que aquesta cavitat es pogués connectar amb el T1 i amb la surgència de Santa Elena.Avui en dia l’S1 permet accedir a una bona part del sistema, la seva ubicació permet la instal•lació de campaments exteriors que faciliten els atacs a 1000. Tanmateix no deixa de ser una cavitat complexa, freda i plena d’estretors.

El documental

Ha estat produït íntegrament en Alta Definició i compta amb imàtges històriques cedides per Espeleoclub de Gràcia com la connexió del famós T1 amb Santa Elena, però també documents inèdits d'exploracions a Arañonera rodats en 16mm durant els anys 80. Tot plegat ens permetrà viure de primera mà l'aventura de les exploracions subterrànies.”

El Trailer


Us recomanem vivament que visiteu el bloc Espeleologia i imatges d’en Marc Navarro on en 8 episodis us fara reviure les seves experiències d’aquest 5è Campament Internacional d’Espelòlegs. Arañonera 2009.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.