divendres, 27 de novembre del 2009

Els avencs de Can Roca Roja

El passat dijous 20.11.09 per segona vegada vam anar a retrobar la Cova del Far i novament després d’unes hores de recerca entre la vegetació i els cingles... desistirem sense aconseguir-ho! Potser la tercera serà la vençuda?

En l’equip érem en Jordi Comas, el David Magdalena, el Francesc Subiranas, el Jaume Julià, el Manel Vizuete i en Josep Ml. Victòria.


Aprofitant la presència del “Subi” i del seu coneixement de la comarca, anàrem a donar una ullada als avencs de Can Roca Roja, que han estat publicats per A.Lagar, F.Cardona i J.Ferreres, amb el títol Dades pel coneixement espeleològic de la Salut Collsacabra en català a Excursionisme 31 (1977) i en castellà a Exploracions 2 (1978).



Utilitzant una variada xarxa de pistes arribem a deixar els vehicles fins Can Roca Roja.

El paisatge de tardor es d’una bellesa extraordinària. Ens endinsem en el bosc proper i ens trobem amb una sèrie de sots i enfonsaments entre els que es troben les cavitats.

Els primers visitats i davallats, son de petites dimensions i no els aconseguim identificar en el treball dels companys del Gracia.






El següent visitat correspon al Can Roca Roja nº 4 que té un recorregut de 24 metres i una fondària de 22.




Finalment localitzem l'avenc de Can Roca Roja nº 2 que amb els seus 149 m de recorregut i 31,5 m de fondària és el mes gran del sector.










Tot el conjunt es desenvolupa en els gresos grisos terciaris molt diaclasats de la denominada formació Bracons que per sota tenen les margues (formació Malla) que faciliten el desplaçament del gresos i generen un bonic conjunt de cavitats tectòniques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.