diumenge, 18 d’octubre del 2009

Infamia a Kalymnos

Lamentem profundament que uns impròpiament anomenats “escaladors” es dediquin a malmetre el patrimoni en general, i l’espeleològic en particular.

Una de les darreres dèries d’aquests salvatges és “purgar” les parets de tot el que es pugui precipitar al buit... i en aquesta insensata activitat han destruït les fantàstiques estalactites creades al llarg de mil·lennis per la natura.

Les valuoses espeleotemes de Kalymnos (Grecia), en un lloc clàssic d’escalada d’alt nivell, anaven sucumbint – involuntàriament - a llarg de repeticions i repeticions de les vies que les voregen. Però ara s’ha arribat a la destrucció més indigna i premeditada.

Un convido a reproduir el següent vídeo i fer tot el possible per tal de conscienciar als escaladors que conegueu per tal que facin repulsa pública d’aquesta destrucció.




Esperem que els culpables pugin avergonyir-se de aquest vandalisme i que no es tornin a repetir tan lamentables conductes que ens omplen de tristor a tots els amants de la natura.

Podeu trobar mes informació sobre aquest indret en l’article de l’Espeleobloc del 29.12.2007 “Escalant estalactites”.

3 comentaris:

  1. no tinc paraules per aquets indeseables

    ResponElimina
  2. este tipo de acciones solo se pagan con la carcel

    ResponElimina
  3. Aquesta especie d'animal es pensa que esta "netejant" la seva via d'escalada!!

    No m'havien caigut mai be els escaladors, i aquesta acció confirma els meus antics prejudicis vers ells ( i alguna que altre picabaralla).

    Santos

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.