dissabte, 29 de desembre del 2007

Escalant estalactites

Kalymnos és una illa grega, ben coneguda dels amants de l’escalada. Anualment és celebra una concentració d’escaladors, el Roctrip de Petzl.
Al voltant de la Gran Cova s’enfilen pel sostre sortejant i recolçant-se en les grans estalactites que pengen de la volta de la cavitat, van superant les diverses i extraplomades vies de gran dificultat.

A internet trobareu quantitat de vídeos sobre aquestes escalades, jo us recomano la pel·lícula de Guillaume Broust, que us animo a visualitzar en la seva integritat i millor si us la descarregueu de la pàgina del productor Petzl. (98 mb amb una durada 15 minuts amb locució anglesa, subtitulada en francès, i una esplèndida banda sonora).

A part de l’espectacularitat de la filmació, que fa que les estalactites, gairebé a l’exterior, tinguin un desenvolupament tan massiu? Recordeu les imatges d’altres grans boques prop del mar (badia de Yunnan...) amb una proliferació similar?

1 comentari:

  1. menuda mierda ,aver ,a la gente le interesa saber que es una piedra estalactita no nos interesa ver vuestros videos escalando montañas,que pasa no teneis nada mejor que hacer !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.