diumenge, 23 d’agost del 2009

Mans femenines

Després de realitzar nombroses mesures i anàlisi de pintures rupestres a Europa i especialment França, l'arqueòleg Dean Snow diu avui que la majoria d'aquestes obres d'art prehistòric s'han fet per dones.



Prenent l'exemple de la cova francesa de Pech Merle i el seu famós cavall envoltat de les mans tacades en negatiu,l’arqueòleg Dean Snow es va sorprendre: "Fins i tot un examen superficial de les fotografies d'aquests treballs suggereixen que la majoria de mans i es van extreure de dones" .



Una declaració que contradiu el que pensen la majoria dels especialistes, que mantenen que els artistes originaris de les pintures rupestres van ser en la seva majoria o exclusivament homes.



El professor Snow ha arribat a conclusions similars a través de l'anàlisi de les pintures trobades a la cova de Gargas, en França o la del Castillo a Cantabria.


Comparant amb mans de referència , escollides i escanejades de la població actual, l'investigador ha pogut concloure la omnipresència de les empremtes de dona en l'art rupestre europeu.

Aquests resultats podrien demostrar que la contribució de la dona al desenvolupament de la cultura prehistòrica és en realitat molt més gran del que es pensava anteriorment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.