dimarts, 23 de juny del 2009

Manual d'espeleologia subaquàtica


MANUALE DI SPELEOLOGIA SUBACQUEA
Autor: Luigi Casati
17,0x24,0 304 pp.

ISBN: 9788825301557
Editorial: Olimpia 2007
Preu: 28 euros

Manual d'espeleobusseig que varem adquirir en el passat congres de ICNUSSA. No tenia cap manual italià a la meva biblioteca i sempre es interessant veure el punt de vista dels espeleobussejadors italians.

Aquest manual no ens diu res nou que no es pugui trobar als manuals ja existents, però ens va narrant el procés evolutiu d'aquesta disciplina a les terres italianes i ens va descobrint les surgències mes importants així com la seva exploració. Tot i que al final si que hi ha una diferència amb d'altres.

En quant als continguts, comença per tractar els diferents ambients i com començar a afrontar-los, desprès parla del material, incloent tant els equips habituals d’immersió com els nous rebreathers.




Tot seguit tracta de les diferents tècniques, on ens parla des de nusos, tirolines i progressió aèria fins a un treballat apartat de topografia subaquàtica, sense oblidar tot el que fa referència a l'exploració (fil d’Ariadna, progressió...).


Evidentment també fa referència tant a la barreja de gasos, d'us cada vegada mes estes, com als anàlisis d'incidents i accidents.

Per últim, hi ha un capítol dedicat a la geologia per a l'espeleobussejador, es la grata sorpresa i que diferència aquest manual d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.