L’equip el formàvem: Floren, Lluís, Julià, Marta, Nico i “Victor”, i la nostra primera visita fou la Cova Tassana, penjada en un fort pendent, gairebé acinglerat.
La referència de localització era l’arbre situat en la mateixa boca. Clar que hi ha varis arbres penjats...tal com diuen a la tercera fou la vençuda.
Creiem que els tres topònims que apareixen en aquest segment del mapa 1:5.000 del ICC de fet corresponen a una única cavitat, situada a la Reparada, just en el vessant de l’esllavissada, i amb el nom de Cova Tassana. Tres en un... gairebé un assumpte místic.
La recol·lecció de fauna no va ser gaire esplèndida però varem fer la topo, unes fotos, anotarem algunes formes particulars i en Lluís Auroux aprofità per filmar unes escenes.
Aquesta sortida va ser de caire internacional, ja que la Marta i el Nico pertanyen a un grup espeleològic de la Catalunya nord: Société Spéléologique du Plantaurel. I a més, també varem passar la "frontera" per visitar la Cova de la Pouade, aprop de Banyuls.
ResponEliminaLluís Auroux
Home tan com caire internacional jejejeje
ResponElimina¿ La catalunya nord tambe es catalunya no?
Yo cuant me acompanya el meu gat a fer espeleo tambe fem sortides de caire internacional ya k es frances jejeje
Cordiualment Jordi Coma
Ja en altres comentaris he fet esment a que lo de la toponimia de l'ICC és algo que sempre cal posar en quarentena per la poca rigurositat que tenen.
ResponEliminaHi ha reconeguts espeleòlegs Catalans que ja els hi han enviat escrits de queixa en aquest sentit.
Kiku