diumenge, 25 de gener del 2009

Curs Món Subterrani

Sota la coordinació de Leslie F. Moleiro Leon, el Grupo de Edición Editorial Academia (Cuba) publicà el 2004 un suplement especial de 32 pàgines dedicat al món subterrani.

Es tracta d’un text peculiar que reflexa alhora una cultura carstològica anglosaxona i una visió conservacionista al servei de la revolució cubana en els seus 45 anys triomfants.

S’aprofità per commemorar els 81 anys del natalici d’en Antonio Núñez Jiménez, espeleòleg, estudiós, guerriller, naturalista, polític, personatge singular, que varem tenir l’oportunitat de conèixer en el nostre viatge a l’illa caribenya.


Fou fundador de la Societat Espeleològica Cubana, autor de nombroses publicacions, entre les que destaquem la innovadora “Clasificación Genética de las Cuevas de Cuba”(1967) i ... Ministre de Cultura, probablement el càrrec més alt que ha obtingut mai un espeleòleg.

Segons consta en el propi text, que us oferim a continuació en format pdf, la Sociedad Espeleologica de Cuba i la Agencia del Medio Ambiente del Ministerio de Ciencia, Teconologia y Medio Ambiente “con profundo amor y seriedad han preparado este curso para contribuir a elevar la cultura de la naturaleza como parte de la cultura de nuestro pueblo”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.