dissabte, 29 de novembre del 2008

EuroSpeleo Forum 2010 a Barcelona

Un congrés a Catalunya


Després dels EuroSpeleo Forum de Sevilla 2006, BSC 2007 (Suècia) i Vercors 2008 (França), el proper congrés a nivell europeu, tindrà lloc a Catalunya, més concretament a Esplugues de Llobregat, Barcelona i s'anomenarà EuroSpeleo Forum 2010, que en realitat no deixa de ser un Congrés Europeu d'Espeleologia. A través de la FEE, la nostra FCE ha demanat la seva organització i realització, sent acceptat per la Fédération Spéléologique de l'Union Européenne (FSUE).


Les dates seran del 22 al 29 d'agost de l'any 2010 i els actes principals tindran lloc a les mateixes instal·lacions que van ser la seu del I Congrés Català d'Espeleologia, les del Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya a Esplugues de Llobregat.

S'està formant un grup organitzador, intentant que no sigui una càrrega per la gent que ja està treballant dins la Federació Catalana d'Espeleologia, a fi de no bloquejar la seva estructura organitzativa. La seu de treball serà dins dels mateixos locals de la FCE.


Ja s'han portat a terme tres reunions amb un grup inicial de col·laboradors, amb la finalitat de complir amb les primeres burocràcies, necessàries per que els organismes oficials donin el vist-i-plau de l'esdeveniment i es pugui concretar del tot l'aspecte econòmic. Ja s'està treballant per preparar el planing general, les normes de presentació de treballs, el calendari, activitats complementàries, i varis per poder distribuir aviat una primera circular informativa.

Haurem de tornar a deixar ben alt el bon nom de l'espeleologia catalana. Tot i que ja es té una bona experiència en aquests actes, recordem el I Congrés Nacional d'Espeleologia de l'any 1970 a Barcelona, el IX Congrés Internacional de l'any 1986 també a Barcelona i el darrer, el I Congrés Català d'Espeleologia de l'any 2004 a Esplugues de Llobregat, la tasca a fer serà gran i tots hi tindríem que col·laborar.


A més del Comitè Organitzador, que encara hi falta molta gent, serà necessària la participació de molts més. S'està pensant en crear un grup de voluntaris que puguin fer diverses tasques burocràtiques, informàtiques, recepcionistes, etc. També serà molt important disposar d'un altre grup de voluntaris per actuar de traductors (principalment anglès) i d'acompanyament a la gent que no parli les nostres llengües.

El darrer europeu Vercors 2008 d'aquest estiu, així com el programa del proper internacional dels EEUU (consultant la seva pàgina web), són congressos amb la moderna tendència de potenciar en gran manera la part d'activitats a grans cavitats, venda de material, grans festes "espeleològiques" i intenses sessions a l'espeleobar, incomptables simpòsiums i taules rodones, exposicions i molts etc. etc, naturalment sense oblidar mai la presentació de ponències. Tot això només exigeix tres coses: Pressupost + Molta gent organitzadora amb ganes de treballar + Molta gent d'alt nivell científic o altament especialitzada, per assolir el nivell que es busca.


Es pot dir que nosaltres, de tenir tenim de tot, però poc. No podrem "copiar" aquestes magnífiques representacions. Haurem de ser més modestos. La idea és fer un tipus de congrés diem-ne clàssic, o sigui, uns actes centrals durant tres o quatre dies, en els que hi haurà un campionat de tècnica espeleològica, diverses excursions, visites científiques-culturals i després durant uns tres o quatre dies més, unes activitats a un parell d'integrals tipus Vernera i avenc Badalona, per exemple.


Des d’aquest lloc fem una crida a tothom. La Fede espera els vostres comentaris.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.