diumenge, 26 d’octubre del 2008

La Berger i el Fritz

En Fritz Kunzel (1969-2001) fou un espeleòleg complert, tècnicament competent, físicament excepcional, humanament singular, etc., i evidentment, una gran pèrdua pels que vàrem tenir la sort de conèixer-lo.

De ben segur que encara resta pendent de glossar, amb la profunditat que es mereix, la seva memòria, i si fos possible, recuperar alguna de les obres que va deixar sense concloure.

Des del Espeleo Club de Gràcia participà en les activitats més punteres, i també en col·laboració d’altres grups catalans (SIE-Asopladeru la Texa) francesos (Vercors), belgues (Anialarra) en solitari al BU-56, etc.

Malauradament la seva vida s’estroncà en un accident en l’exploració subaquàtica d’un sifó a l’Artiguo Bajo.

En aquest post voldria aportar un material gràfic a la seva història. És tracta d’una part de diapositives de les seves exploracions del 1989 i 1998 a la Gouffre Berger.

Me les confià per la seva digitalització, destinades a una publicació que hores d’ara encara no ha vist la llum.

Gouffre Berger 1989





Gouffre Berger 1998

2 comentaris:

  1. Que xungo quan amb el temps s' et obliden les cares dels que ja no hi son i necessites mirar les fotos per recordar-les... Les millors puntes son les que vaig fer amb ell. Un record Fritz! allá on siguis.

    ResponElimina
  2. No se perque avui en Fritz m'ha vingut al cap i he trobat aquest article. Mai oblidaré a qui em va ensenyar l'emoció de les primeres exploracions. Jo també vaig fer les mmilors puntes amb ell! Ens veiem a wallhalla amic!

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.