dilluns, 8 de setembre de 2008

Sobres de correspondència espeleològica. 3(3)

Sobres de diferents països del mon

Mostra de sobres de clubs, societats espeleològiques, estaments i persones particulars, rebuts dins la preparació del 9è Congrés Internacional d'Espeleologia de Barcelona de l'any 1986

En aquest tercer i darrer post (el 1(3) es va publicar el dia 15-08-2008 i el 2(3) el 26-08-2008) es mostra un recull de sobres de deu països diferents, tret els d'Espanya i de la resta d'Europa que ja s'havien exposat.


Recordem que només es mostren exemplars que incorporin algun anagrama, impressió o tampó relacionat amb l'espeleologia o amb alguna de les seves ciències.


Com a complement, es dones algunes dades de conjunt de tots els sobres tramesos a la Secretaria del Congrés durant el període de preparació.

Nº total de sobres de correspondència rebuts: 2.124
Nº total de sobres rebuts amb impressió d'algun motiu espeleològic, 406, distribuïts així:
-Federacions i grups espeleològics, 266
-Museus i Universitats, 86
-Particulars, 37
-Empreses, 17Sobres amb alguna impressió però amb motius no espeleològics, 818
Sobres sense cap motiu imprès, 900

Sobres escrits a ma, 1174
Sobres escrits a màquina, 926
Etiquetes encolades, 24. En alguns casos en lloc de escriure l'adreça a ma o a màquina, al sobre hi enganxen un retall d'alguna circular a on hi ha l'adreça impresa del Congrés. (Potser per no equivocar-se)

Sobres sense remitent, 154
Sobres amb franqueig automàtic o exempció de tasses, 480
Sobres amb més d'un segell, 1045


Països amb més de cent trameses:
EEUU, 327
Espanya, 299
Itàlia, 193
França, 190
Alemanya (de l'est + de l'oest), 125

Tot i que el següent sobre no cumpleix els requisits per a la seva edició, sí incorpora tres segells dedicats a l’espeleologia i un d’ells dedicat al curiós ocell que ocupa l’hàbitat cavernícola en la regió centre-americana (tot i que no és ni de bon tros un ocell cavernícola), el Guácharo, Steatornis caripensis. Humboldt 1817 i que és l’únic gènere i espècie de la família Steatornithidae.

Veiem el detall dels segellsCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.