dimarts, 9 de setembre del 2008

A Creta i al Vercors, nous -1.000m


Els espeleòlegs francesos del G.S. Catamaran han explorat la segona cavitat de Grècia que ateny la màgica xifra dels -1.000m.

És el gouffre du Lion (l'avenc del Lleó) on el 2007 van arribar fins un col·lector a -480m. Aquest estiu del 2008 explorant la xarxa activa d'aquest primer col·lector del massis de Lefka Ori han arribat fins un sifó als -1.110m.




Aquest estiu a Villard de Lans, al massís francès del Vercors, la successió de connexions i desobstruccions, per una diversitat de grups SGCAF-SCG-GSM, han donat fruit aconseguint que el scialet de les Nuits Blanches vagi enllaçant amb un conjunt de cavitats properes.

Aquesta xarxa totalitza 1.066m de desnivell, per uns 40km de desenvolupament, amb 9 entrades, amb noms ben particulars: la Grotte des 2 Soeurs, l’Oréade, La Nymphe Émue, La bourrasque, le Pré de l’Achard, le Silence, le Blizzard, les Brumes Matinales i les Nuits Blanches.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.