divendres, 15 d’agost del 2008

Sobres de correspondència espeleològica 1

Mostra de sobres de clubs i societats espeleològiques

Quan es va celebrar el 9è Congrés Internacional d'Espeleologia a Barcelona l'any 1986, vaig tenir la ocasió de poder guardar molts dels sobres de la correspondència rebuda de les sol·licituds d'informació, inscripcions i tràmits varis. He triat unes mostres de sobres tramesos des de clubs, federacions, estaments oficials, particulars etc. d'arreu del mon.

Només es mostraran exemplars que incorporin algun anagrama, impressió o tampó relacionat amb l'espeleologia o amb alguna de les seves ciències. En aquest primer post es mostra un recull de 16 sobres, un per cada país europeu tret d'Espanya. En altres ocasions s'aniran mostrant els espanyols i els d'altres continents.

En el decurs del Congrés, a la sala d'exposicions, conjuntament amb un concurs fotogràfic, pòsters, etc, ja es van mostrar dos panells amb un recull dels sobres de la correspondència rebuda que tenien alguna característica destacada com pot ser el sobre més gran, el més petit, el de major nombre de segells, etc., però no es va fer cap publicació dels mateixos, pel que encara que han transcorregut 22 anys, no deixa de ser una curiositat interessant.

Hi ha cartes rebudes d'altres països europeus, però sense anagrames o impressió de motius espeleològics i per tant no es contabilitzen.

Llistat alfabètic dels 16 països:
Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, França, Grècia, Holanda, Hongria, Itàlia, Iugoslàvia, Portugal, Romania, Rússia, Suècia, Suïssa i Txecoslovàquia.















Anirem mostrant més sobres en un proper post.

1 comentari:

  1. Hola,
    Felicitas per la serie de cartes, miraré els altres posts que hi ha en el Bloc.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.