dimecres, 20 d’agost del 2008

Espeleobloc 500


L'Espeleobloc ha arribat als 500 articles!.

Un bloc que va néixer com projecte personal per tal d'informar i suggerir temes d'interès espeleològics amb una bona freqüència, i amb voluntat de servei potenciada per les facilitats que ens ofereix la web i la senzillesa de manteniment dels blocs.

Aquesta fita aconseguida mantenint un article diari en català sobre la meva visió del món de l'espeleologia, fuig d'algunes pràctiques dels espeleòlegs com son els descens d'engorjats i les merament esportives i de competició, que considerem alienes i ja suficientment publicitades en d'altres entorns.


Hem privilegiat una visió de l'interés naturalista i d'exploració de les activitats dels espeleòlegs catalans, amb especial atenció als de la SIE, als que s'han afegit les dels amics del GEB, tot encetant un camí de fusió d'interessos, que ens fa concebre esperances de que, potser algun dia és recuperarà la tan necessària col·laboració, en una comunitat espeleològica excessivament fragmentada.

D'entrada una freqüència diària (sense festius ni vacances) és una exigència important, sobre tot si és pretén mantenir un mínim de qualitat.
Seleccionar un tema, preferiblement d'actualitat, documentar-lo, cercar o generar imatges per aconseguir una presentació visualment amigable, etc., representa una tasca tan engrescadora com feixuga.
Els resultats son encoratjadors, cada cop tenim més lectors que quotidianament consulten l'Espeleobloc, amb una mitjana diària per sobre de 80 visites individuals (a l'agost), sobrepassant molts dies el centenar de consultants.


Però en aquest camí no he estat sol, molts m'heu suggerit temes, altres heu col·laborat directament d'entre els que cal destacar a en Francesc Miret pels seus articles de documentalista tan apassionat com rigorós, a en Lluís Auroux per les seves aportacions, diverses i personals que testimonien unes fecundes vivències espeleològiques, i a d'altres contribuïdors com el Josep Guarro, el David Magdalena, la Núria Martínez, l'Enric Porcel, el Floren Fadrique, el Pere Cantons i el Ferran Cardona. A tots ells gràcies per l'esforç i la confiança.

En la mesura de les nostres possibilitats continuarem amb aquesta tasca sense més pretensió que la de ser d'alguna utilitat pels espeleòlegs catalans.

2 comentaris:

  1. Felicitats per haver arribat als 500 articles.
    Felicitats a tú Josep Manuel, i a tots aquells que han contribuit a que dia a dia estiguem pendents del que es publica en aquest interessantíssim
    bloc.

    Salvador Vives i Jorba

    ResponElimina
  2. Doncs moltes felicitats! M'interesa la informació que dona aquest bloc i el visito quasi a diari. A continuar així!

    Miquel
    Tarragona

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.