dimecres, 20 d’agost del 2008

Espeleobloc 500 (complement)


He rebut diverses trucades d'amics que tot i felicitar-me per la marxa de l'Espeleobloc m'interroguen sobre quina importància té aquesta pàgina.

Aquí va un intent de resposta:

1.- Dins dels rànquings generals de pàgines més visitades, la nostra presència és totalment irrellevant. Cal entendre que es tracta d'un bloc especialitzat (espeleòlegs + catalans) i que no existeix cap “medaller” en aquest àmbit. Es tracta doncs d'un “servei” no oficial, prou especialitzat com per considerar-nos minoritaris com correspon al nostre públic objectiu. En qualsevol cas no pretenem ocupar cap lloc destacat, sinó servir als nostres amics i lectors.

2.- La qualitat es fa molt difícil de mesurar. Indirectament el que altres pàgines enllacin amb l'Espeleobloc és un bon símptoma. També ho és el que ens copiïn i reprodueixin el material que publiquem, sovint sense citar la procedència ( no farem objeccions ètiques, ja que contribueixen a difondre els temes que ens interessen). Finalment el que vagi augmentant el nombre de lectors cal interpretar-ho com que manté un nivell interessant.

3.- Respecte a si es pot comparar amb un llibre de 500 pàgines, jo crec que son “productes” molt diferents. Però si ens referim al seu volum us diré que fins ahir els fitxers primaris de l'Espeleobloc ocupaven 539 Mb en el servidor (deixem apart vídeos i altres enllaços a repositoris externs que ocupen encara més espai).

4.- Finalment si fem una cerca a Google per la paraula Espeleobloc fins avui sortien 6.320 cites, i per imatges 1.120 fitxers. Unes xifres prou respectables.



En resum, només té la importància que cadascú li vulgui atorgar. Nosaltres no volem competir amb ningú, el que volem és sumar, aportar el nostre esforç al servei de tothom.

Tot i que estem raonablement contents de l'obra feta, sabem que és millorable i en això estem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.