divendres, 18 de juliol del 2008

Jenolan, les coves més antigues del món.

Les australianes coves de Jenolan, visitades per nombrosos turistes al llarg de l'any, es creien d'uns milers d'anys d'antiguitat i ara sembla que són les més antigues del món.

Segons l'estudi publicat en l' Australian Journal of Earth Sciences, per Armstrong Osborne i el seu equip de la universitat de Sydney, daten del Carbonifer (entre 350 i 290 milions d'anys).

Per determinar l'edat de les coves de Jenolan, els investigadors han utilitzat una tècnica que tradicionalment utilitzen les companyies petrolieres per trobar l'or negre. S'analitzen mostres d'argila i es mesura el contingut en potassi radioactiu.

Ha estat així que amb sorpresa han pogut constatar que tenien uns 340 milions d'anys d'antiguitat. “Tenim proves que l'argila s'ha format in situ a l'interior de la cavitat, i que la caverna tan freqüentada pels turistes ha estat excavada en el Carbonifer!” a declarat Horst Zwingmann del CSIRO Petroleum Resources.

Aquesta descoberta ha rellançat l'interès dels científics per les coves de Jenolan que han encetat tot un seguit de projectes relacionats amb els esdeveniments geològics antics i el seu possible registre en la cavitat (p.ex: restes de cendres volcàniques que hagin pogut entrar en la cavitat)


Les tres germanes dins les Blue Mountains on es desenvolupen les coves de Jenolan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.