dimarts, 15 d’abril del 2008

Philippe Deliot (16.05.1949 - 16.10.2007)

He rebut la noticia de la mort d’en Philippe Deliot. Va ser un biòleg molt lligat al món de la bioespeleologia, interessat durant els últims anys, entre altres coses, en l´estudi dels Trechinae dels Pirineus.

El vaig conèixer als Ports de Beceit, lloc al que vam anar junts a la recerca del Paraphaenops breuilianus en una trobada organitzada pel Museu de Ciencies Naturals de Barcelona. Més tard, vam recórrer diverses cavitats de Tarragona cercant el Duvalius berthae.

Les seves investigacions, dutes a terme els darrers anys al Laboratori Subterrani de Moulis, als Pirineus centrals francesos, van abastar molts ordres de Coleópters (Curculionidae, Carabidae, Leiodidae, etc.); era un apassionat de l’estudi de la variabilitat i de l’anàlisi matemàtic de les formes.

Ens ha deixat un legat de set publicacions sol o en col·laboració amb X. Bellés, A. Faille, C. Bourdeau, B. Delay, E. Quéinnec i X. Fresneda.

Malauradament les seves darreres investigacions sobre distribució de models morfològics dels Carabus pirinencs han desaparegut amb ell sense haver-ne publicat els resultats.

Tot el món de la bioespeleologia s´ha fet resó d´una pèrdua tan lamentable com inesperada.

Floren Fadrique


PD Victor: Crec apropiat adjuntar-vos el següent concert-documental sobre la fauna de les coves en Grècia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.