divendres, 14 de març del 2008

L'Avenc de la Ferla

Nova via Miret - Canela

A les darreries de l'any passat membres del Grup d'Espeleologia de Badalona efectuen l'escalada del pou de + 25 m que representava una incògnita de la via Torras - Balart, trobant-se la continuació ascendent de l'avenc.

Posteriorment es van continuar realitzant les escalades a nous pous (15, 6, 14, 24, 20, 15) fins arribar a la cota - 23 m respecte a la boca d'accés de l'avenc. Actualment s'està explorant una ramificació descendent per la que s'assolit el punt de més desnivell conegut de l'avenc - 165 m.

D'aquesta ramificació surten nous pous descendents que s'han seguit fins una fondària aproximada a la cota màxima de la cavitat. S'han de realitzar noves escalades i seguir els nous llocs de progressió descoberts. També, s'està efectuant un altre aixecament de la topografia.


Boca d'entrada
Baixant el p 92
Sala penjada en el pou de 92


Meandre d'accés al Pou dels Rats- Penats

Pou dels Rats- Penats

Finestra a la Via Torras-Balart i accés a les noves galeries

Escalada a la nova via
Capçalera de pou a -100 de la via nova
Finestra d'enllaç a -150
Via nova -110
Via nova -80

Via nova -110

Pou de la via nova a -130
Fora convenient que els que puguin estar interessats en participar en aquestes noves exploracions es posin en contacte amb el GEB (Brauli tel. 650 190 030).
Col·laboren en aquestes activitats a l'avenc de la Ferla membres de la SIRE Sants, GREC de Barcelona i del GE de Malgrat.

Participants:
Brauli Torres, Francesc Pañella, Ana Llavina, Sonia Uceira, Antonia Rochas, Aurora Castillejos, Malen Berguedà, Jordi de Cabo, Àngel Villaret, Manuel Miñarro, Rosa Domínguez, Albert Capellades, Emília Doña, Jordi Llorca, Emili Carrillo, Albert Calzada, Jofre Marés, Carles de Cabo, Albert Sánchez, Pedro Tomás, Enric Porcel, Miguel Angel López, Antonio Rubio, Jaume Robert, Ewot Van Driel, Ramon Canela i M. Rosa Viñas.
Francesc Miret

Rebem aquesta noticia amb satisfacció múltiple, primer per constatar que els companys del GEB van tenint èxit en els seus treballs (que ho tenen ben merescut), segon veure entre els participants a veterans i amics d’altres èpoques (rebeu una afectuosa salutació), tercer per aconseguir aplegar gent de diversos grups on una activitat que fa bona la dita que la unió fa la força, i en quart lloc constatar l’interès renovat pel massís de Garraf.
L’esforç, encara que sigui tard, sempre troba la seva recompensa. Enhorabona!

1 comentari:

  1. Hola
    Quan varem fer la primera a la Torras Balart pels anys cinquanta, ens va semblar veure uns troncs travessats al capdemunt de la xemeneia.

    Els heu trobat?

    Jo vaig trillar tots els voltants de la boca per veure si veia alguna altre boca tapada pero res.
    Nomes vaig trobar un foradet que el varem nomenar: Ferleta i que ara es molt dificil de trobar degut a la brolla que hiha.

    Salutacions
    Lluis Muntan

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.