Fins aquí res sorprenent, és una travessa molt freqüentada, un xic perdedora i amb gran perill de bloqueig per crescuda i que sovint es noticia periodística per pèrdues o accidents. Els espeleòlegs, localitzats pels equips d'espeleosocors a uns 2.000 m de la boca, immobilitzats temporalment per l'augment de cabal de riu, surten pel seu propi peu amb 24h de retard de l'horari previst.
Però en llegir la noticia als diaris ens adonem que son els nostres amics de Terol, del Club d'Espeleo 8 (ocho, per no dir “chocho”que és el seu nom popular), i concretament Jesús Oliveros, Juan Ramón Mantel, Eduardo Mir, i María Pilar Gil.
Precisament l'Eduard és fill de Joaquin Mir i la Gloria Coca els entranyables amics del Mas de las Matas.
Total un ensurt sense conseqüències. I alhora l'evidencia que aquest grup de joves espeleòlegs van afrontant reptes cada cop mes importants.
Salut amics!
PD: En l'Heraldo de Aragón, s'ha publicat un relat extens de la noticia amb aquesta foto dels amics "rescatats" del Club Espeleo 8.
En realidad estaban a 2 km. de la salida de Cueva Fresca y salieron acompañados por el equipo de rescate, pero con un retraso de 24 horas sobre el horario previsto.
ResponEliminaLa fotografía no corresponde a los rescatados, sino a dos miembros del espeleosocorro: Gustavo L.R. y Ángel P. V.
Gràcies per les puntualitzacions.
ResponEliminaHe modificat el text original per adaptar-lo a les dades que subministra el amic anònim.
Victor