dijous, 7 de febrer del 2008

La Foia d'Aragüés

La Vall d'Aspe - Bivac a 4 graus

Remenant per internet, el passat desembre, vaig trobar la pagina Speleolibre (el diari gratuït dels anarcollibertaris del subsol, sense esponsor, sense jerarquies, sense compromís).

Amb aquesta presentació tan estimulant, sense resistir-me ni un minut, la vaig llegir a fons... i vaig trobar dins d'una nota gairebé poètica, una citació de les “boques verges de la Foya d'Aragüés”.

Com que ja fa temps que havíem situat amb GPS una desena de cavitats, en la capçalera de la vall, (la Foia d’Aragüés) tot pensant que d’entrada no podíem descartar una possible relació amb el sistema de Mediodía, vaig poder connectar amb els autors i després d'una amable correspondència, us reprodueix-ho de la mà del company Pau Cluzon, la següent informació:

La Foia d'Aragüés

Foto aèria de la Foia d'Aragüés amb el contacte ben visible.

L’any 2005 fent travessa localitzen les cavitats que exploraran la tardor del 2007.

Situades a 2.300 m d’altitud (de 3 a 4 hores de marxa des de la vall d’Aspe) en un clar contacte discordant entre les calcaries i l’esquist.

Malgrat les esperances, les tres cavitats davallades sifonen totes a -40 en un nivell inundat. Les possibilitats del sector semblen prou limitades.

La zona i el contacte on s'emplacen les cavitats


Topo de "Hurlement de Nico"

Potser caldria fer una coloració, per confirmar-ho, però sembla que la sorgencia localitzada a la vall d’Aspe uns 200 / 250 m per sota del coll d’Aisa, tant per la seva ubicació com pels seus cabals, és la candidata lògica per drenar les parts altes de la Foia.


L’equip d’en Paul, que tenen zones de treball a la Pierre Saint Martin (Arrestélia) i tambè a Las Olas (Mont Perdut), -on ens han rellevat-, no poden permetre’s, hores d’ara, fer un treball sostingut sobre aquest sector d’Aspe.

En qualssevol cas seran benvinguts la nostre campanya d’estiu a la Chorrota.

Sort companys!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.