dimarts, 8 de gener del 2008

Crescuda al Verneau (Doubs)

La crescuda de la xarxa del Verneau subterrani, una de les “grans” cavitats franceses (33.300 m de recorregut i -387 de desnivell) ha bloquejat a sis espeleòlegs que feien una travessa dins del sistema.

La premsa francesa ha fet un ampli seguiment del rescat que ha mobilitzat nombrosos efectius.

Dimarts, dos d’aquests espeleos, ja havien sortit amb l’ajuda dels espeleo-socors, per la cova Baudin, a una quinzena de quilòmetres mes avall de l’avenc de Bief Bousset, on l’expedició havia començat el dissabte.

Els altres 4 components de l’equip, ja han estat localitzats, sans i estalvis, i probablement sortiran aquest dimecres de matinada.

Es tracta d’uns espeleòlegs ben preparats i coneixedors de la cavitat que quant s’han vist interceptats per la crescuda han sabut esperar, cercant un lloc enlairat i sec, per atendre la baixada del nivell d’aigua o rebre ajuda dels equips de socors.



1 comentari:

  1. He llegit un breu article sobre aixó aquesta setmana pero no podia trobar cap informació mes. Esta be saber que tots estan be. Per sort nomes era aventura i no un desastre pels espeleologs. Aquest blog pinta molt be....ja m'el mirare mes a fons.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.