dimarts, 6 de novembre del 2007

Espeleo e-learning


El GES de la S.E. de Malaga, ha estrenat la seva nova pàgina web amb vocació de “portal”, i l’estrella és un projecte de “e-learning”, per facilitar l’aprenentatge a distància i tutoritzat d’algunes disciplines espeleològiques.

La idea realment es engrescadora, la realització, pel que he vist, encara resulta incipient.


Aquesta “Escuela Abierta de Espeleología” que presenten com la primera plataforma formativa "On-Line" d’Europa, (s’entén que espeleològica) ha estat possible gracies al patrocini de la Conselleria d'Innovació, Ciència i Empresa de la Junta d’Andalusia.


Es desenvolupa en un entorn GNU (software lliure) creat per Martin Dougiamas.

Moodle és aquesta plataforma de suport a cursos amb recursos per administrador, tutor i alumnes.

El disseny es basa en les idees del constructivisme en pedagogia que afirma que el coneixement es construeix en la ment de l’estudiant en lloc de ser tramés sense canvis a partir de llibres o ensenyances i en l’aprenentatge col•laboratiu.

Un professor que opera des d’aquest punt de vista, crea un ambient centrat en l’estudiant que li ajuda a construir aquest coneixement amb base en les habilitats i coneixements propis, en lloc de simplement, publicar i transmetre la informació que es considera que els estudiants deuen de coneixer.


La meva experiència en el disseny i tutorització d’un aula virtual (en l’entorn empresarial) és que el seu èxit, resideix en un 40 % en la qualitat dels materials que s’ofereixen i un 60% en la interactivitat, autoavaluació sistemàtica, seguiment i tutorització efectiva. Es tracta d’un repte molt exigent.

Ara cal crear continguts veritablement interessants, comptar amb tutors amb dedicació i vocació, per garantir un resultat acceptable. Endavant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.