dilluns, 4 de juny del 2007

La Cova Urbana de Tarragona


1a part

La Cova Urbana de Tarragona és un dels enigmes més grans de l’espeleologia catalana.

Referenciada en el llibre Tarragona Monumental del 1849, en el que ja apareix un croquis parcial de la cavitat, és redescoberta el 16.11.1996 per la constructora BENSO S.A. mentre efectuava una excavació per la construcció d’un bloc de pisos.

2a part

Des d'aleshores l’accés es realitza a traves del pàrquing d’aquest edifici del carrer Gasòmetre. El grup SIET ha “conduit” els treballs realitzats, descobrint galeries aèries, altres inundades i la part més extensa a dins d’un gran sifó accessible exclusivament amb tècniques d’exploració subaquàtica.

D’aquests meritoris treballs, s’han anunciat xifres de recorregut fantasioses, tant pel tram aeri clarament sobredimensionat com per la part subaquàtica que sembla exagerada respecte al conjunt de la caverna. Que les mesures s’hagin comptabilitzat d’un “modus” poc ortodox, no resta importància a la cavitat, que probablement mereix un treball més acurat, tant pel seu interès estrictament espeleològic, hidrogeològic, arqueològic, etc. e inclusiu urbanístic, car no podem oblidar que es desenvolupa a pocs metres de fondària sota un tram de la ciutat densament edificat.

A YouTube tambè podeu veure un video d'un excercici de rescat

5 comentaris:

  1. Es una visita molt entretinguda val molt la pena asequible per a qualsevol persona que li agradin les aventures (s'acaba un del fang fins als nassos)

    ResponElimina
  2. Aixo de tenir una cova a dins la ciutat ha de ser molt bonic. Ja m'agradaria veure-la.
    Salutacions i molt bon comentari !!

    ResponElimina
  3. El vostre email no funciona be, el vostre correu em retorna tots el emails enviats.
    Fins aviat !!

    ResponElimina
  4. Es una bonica cova que es pot visitar amb els membres de la SIET, que amb una gran profesionalitat us guiaran al llarg de tota la cova, es una gran experiencia.

    ResponElimina
  5. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2300417200191.127621.1542026109&l=6508b1dd4c&type=1

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.