dimarts, 5 de juny del 2007

Guía de las cuevas turísticas de España



Sota la coordinació de Juan José Duran Valsero del “Instituto Geológico y Minero de España” s’ha publicat aquesta guia de les Coves Turístiques de la “Associación de Cuevas Turisticas Españolas

Es un llibret de 104 pàgines profusament il·lustrat a tot color, on es presenten 24 fitxes, de contingut interessant, però molt desigual, d’altres tantes “cavitats visitables turisticament”. Evidentment limitar-se a les cavitats de l’associació ACTE, deixa fora a la majoria de les cavitats turístiques de l’estat.


Lògicament no trobareu cap de les cavitats catalanes; ni les Coves de Benifallet, ni les Collbató ni l’Espluga de Francolí, tenen lloc en aquesta agrupació. Però el que sorprendrà al lector, es trobar-hi una fitxa de l’extremenya Mina de la Jayona i pel contrari no trobar-hi cavitats tan importants com La Cova d’Altamira, la Cova del Drac, la Cueva de los Verdes, la Cueva de Tito Bustillo, etc., i tantes d’altres que converteixen en enganyós el títol de la guia, que pròpiament caldria anomenar-la Guia de ACTE.

Sorpren l'absència de topografies de les cavitats inventariades, tot i que han comptat amb la cooperació de la “Federación Española de Espeleología”

Malgrat tot, és el millor recull actual sobre coves turístiques d’”España”.

PD: Per sucar-hi pa, veieu l'anotació a la darrera pàgina de la publicació “Este libro se termino de imprimir el dia 8 de septiembre de 2006, festividad de la Natividad de la Virgen María de la Cueva Santa, Principal patrona celeste de las Sociedades de espeleólogos españoles".

1 comentari:

  1. Tot aixó indica que moltes de les informacions i documentacions que veiem pel món estan fetes des d´un punt de vista rel.latiu i interessat. Nomès ens en donem conte d´aquelles de les que en tenim un més gran coneixement.

    NOTA INDEPENDENTMENT DE L´ARTICLE:
    Tot i que no és el lloc, però vull demanar un apartat general a títol de "suggeriments" per poder opinar sobre les generalitats de l´espeleobloc, no sobre un article en concret.
    Lluís Auroux

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.