dimecres, 25 d’octubre del 2017

Travessada al Forat Micó. Cardona. (3)

...segueix de l'apunt d'ahir...

Accés a la Tuta Gran
Desapareguda la "gran boca exterior" que és situava just per sobre de la boca del Forat Micó i també l'obturació del pou de comunicació entre ambdós nivells, encara es pot accedir un tram d'aquestes galeries per una successió de pasos estrets remuntants.

Surgència del Forat Micó
Baixem del fragment actual de la bonica Tuta Gran i retornem a les galeries del riu ja a prop de la sortida per la boca inferior.
A l'exterior el riuet continua enfonsant-se per dessota de les restes dels trams ensorrats de l'antiga boca i del Forat del Gos
El retorn el podem fer fer una sendera que remunta zigzgueixant pel bosquet proper, avui extremadament relliscosa pel fangueig i la pluja, amb trams de corda com passamans, o retornar creuant per dins del rascler per damunt del trajecte subterrani que acabem de fer i recuperar el camí que hem fet de baixada a la Bòfia.


50 anys enrrera
Per avui clourem aquestes notes amb la inserció de l'article que vam publicar a l'EspeleoSIE 4 amb la primera topografia del Forat Micó (1967).


1 comentari:

  1. Felicitacions, un bon reportatge amb les condicions del dia.
    agusti meseguer

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.