dimarts, 20 de juny del 2017

Revisitant l'Espluga dels Maquis. (Serra de Sant Joan 15).


De nou el 08.06.2017 vam tornar a la Serra de Sant Joan, per mostrat "in situ" a l'arqueòleg de l'Àrea de Patrimoni dels Serveis Territorials de Lleida,  Josep Gallart, acompamyat de l'Agent Rural i espeleòleg Manel Trepat, les cavitats penjades a la paret de la serralada on hem localitzat interessants restes d'ocupació humana de valor patrimonial i històric.

En l'equip d'aquest Espeleodijous hi participaren els companys: Dolors Boter, Pere Cantons, Teresa Hernández, José Hidalgo, Miquel Nebot, Lluïsa Mengual, Josu Riezu, Toni Robert, Jordi Perera i "Víctor".

En Josep Gallart preferí escollir la visita a l'Espluga dels Maquis que tot i la seva menor dificultat també exigia remuntar uns metres de corda per arribar a la boca. En Josu va revisat el peu de la paret localitzant altres baumes amb possibles funcions d'amagatalls.

D'aquesta jornada, us presentem les fotos que ens ha fet arribar en Pere Cantons certament complementàries de la nota que ja vam presentar a l'Espeleobloc:
http://espeleobloc.blogspot.com.es/2017/05/lespluga-dels-maquis-serra-de-sant-joan.html

Fragment de diari trobat que creiem que correspon l'època republicana. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.