dimarts, 21 de febrer del 2017

Tres cavitats del Fondo de l’Averdó. Ordal.

Les muntanyes de l’Ordal que constitueixen una part del massís de Garraf, per la seva situació geografica de proximitat a BCN, son un excel·lent objectiu per fer una incursió matinal. L’aproximació per Vallirana permet reagrupar-se en Cal Doctor, i finalitzades les visites podem reposar energies en Restaurant Port d’Ordal. Garantits el àpats pels més afamats és també una idònia ocasió per plantejar noves sortides i petar la xerrada amb els amics.

Aquest dijous 2.02.2017 son onze els companys d’Espeleodijous: Manuel Cano, J.Carmelo, Dolors Boter, José Hidalgo, Jaume Julià, Jordi Perera, Toni Robert, Julio Serrano, Rafael Solanas, Antoni Torra i “Víctor”.

Pels camins de l’urbanització del Lledoner, anem fins al cul de sac del carrer del Flamisell on deixem els vehicles. Pasem pel costat del molt interessant avenc del Esquirols i enfilem directament cap l’avenc de la Verdor situat en el “fondo” que la cartogràfia oficial anomena de la “Verdó”.

D’aquesta cavitat podeu trobar una visita anterior ressenyada a l’Espeleobloc.

En aquesta nota afegirem una serie de fotos amb una part de les noves imatges obtingudes i aprofitarem per adjuntar documentació i algunes dades de dues cavitats properes.

Estudio morfogénico de varias cavidades desarrolladas en el "Fondo del Lladoner"
Joaquim Montoriol Pous
Geo i Bio Karst (18) 1968

Avenc de la Verdor
Com podeu veure, entre altres en la imatge de portada, per agilitzar la visita vam muntar tres instal·lacions independents que permetien diverses trajectòries amb més o menys fraccionaments. Cadascú segons les seves preferències baixava i pujava per l'itinerari que considerava més adequat, i fins i tot algú repetia per provar les diferents opcions.

Avencó de la Verdor

Avencó Innominat


2 comentaris:

  1. de avenço inominat re
    forat de la pluma
    menda va desostruir
    captain garfio

    ResponElimina
  2. Per a que quedi constància...
    El següent text és el que apareix a l'Espeleo Índex:

    "Sembla ser fruit d'una desobstrucció recent (2011 – 2012), però desconeixem qui la va portar a terme ni el possible nom que se li va posar a la cavitat i que provisionalment l'hem catalogat com a Innominat.
    Agrairem si algú té dades al respecte, en pugui passar informació."

    Estaríem agraïts al company Jordi Coma si ens pogués facilitar alguna informació més fidedigna sobre la cavitat, com és el nom del grup que va fer la desobstrucció i l'any, per poder actualitzar més correctament la fitxa.
    espeleoindex@gmail.com

    Francesc Rubinat

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.