dimarts, 3 de gener del 2017

Passant fraccionaments. Vídeos.


La tècnica de sols corda aconsella mantenir la corda sense contacte amb les parets, d’aquesta manera evitem els fregaments que la malmeten, tot garantim una millor seguretat.

Això implica multiplicar els ancoratges i de vegades penjats en els relleus que sobresurten exigeixen maniobres menys o menys acrobàtiques per franquejar-los correctament. Certament pels de la vella escola, acostumats a davallar sense interrupció fins la fi del pou, ens incomoden aquestes operacions en plena vertical i ens desagraden omplir les parets d’elements artificials.





Es clar que en la balança de pros i contres, cal apostar per la seguretat.

Els espeleòlegs han anat desenvolupant tècniques que faciliten el pas de fraccionaments en posicions mol aèries on pot ser més complicat superar-se per reinstal·lar-se en el proper tram de corda. En un proper apunt us presentarem alguns d'aquests "trucs" o tècniques auxiliars.

7 comentaris:

  1. Perdoneu la meva ignorància però, ja no es fa servir la segona baga d'ancoratge? Trobo que donava més tranquil·litat tenir dos punts d'assegurança en fer el fraccionament.

    ResponElimina
  2. En aquest cas sembla que considera el mosquetó de fregament com a segona baga d'ancoratge...

    ResponElimina
  3. A mes del error de la baga, cal afegir que posa el mosquetó al revés en ancorar-se. Potser caldria mes rigor, en aquest tipus de vídeo tutorials.

    ResponElimina
  4. No ho considero un error no posar la segona baga d'ancoratge, evita un factor 2 de caiguda que en cas de posar-la i "fer-la servir" pel motiu que sigui si que el faria. Penseu que no sempre el bucles son de 1/2 m.

    ResponElimina
  5. Tens tota la raó sempre es molt millor caure pou avall i evitar el factor 2

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'has passat 3 pobles. El que dic és igual a no portar una segona assegurança quan baixes amb el devallador (només tens un punt d'ancoratge que és el mosquetó de l'arnés). Es a dir, en descens per reinstal·lacions, no posar la vaga d'ancoratge llarga al bucle és mantenir la mateixa seguretat que quan estàs baixant, ara si vols un plus, doncs porta shunt, 3 vagues d'ancoratge, un prussic a una segona corda d'assegurança i una bona pòlissa (és broma). Antoni Martín

      Elimina
  6. Insisteixo, fixeu-vos que no posa la baga, però no fa el canvi de mosquetó de fregament fins a no tenir el davallador instal·lat i quan ha fet aquesta maniobra i tan sols llavors retira el cap curt, de manera que si el mosquetó es prou fort com en el cas que ens ocupa en tot moment, te dos punts d'ancoratge, doncs per está ancorat no cal que sigui mitjançant una baga, no?

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.