dimarts, 15 de novembre del 2016

Barrenc de la Vinya. Tots Sants a Òpol-Perillós (1)

Tenim la sort de fer el pont de Tots Sants i decidim anar a Opoul .
Ens agrada molt la zona i hem fet un recull de petits avencs que encara no hem visitat.

Comencem per el Barrenc de la Vinya.

Poc abans d’arribar al Cortal de Lalane, trobem a ma esquerra un camí per on entrem amb el cotxe uns 180 mts. fins a un petit mur que trobem a ma dreta.

Just a ma esquerra hi ha un camp de vinyes abandonat on deixem el cotxe, i ben a prop hi ha un arbre sec i un altre mur de pedra una mica mes al fons.

Just a pocs metres de l’arbre s’obra la boca de l’avenc.
Nosaltres el trobem tapat per un munt de ferralla de cotxe rovellada i que perillosament cau a trossos dintre de l’avenc, aixi es que ho canviem per un palet de fusta, i poc després ens assabentem que també hi han posat un capçal de llit de barrots.

Al estar al mig del camp no hi ha possibilitat de posar spits de capçalera, aixi es que lliguem la corda a l’arbre sec i a una pedra que hi ha al costat de la boca, però al ser una entrada en lleugera rampa, es suficient.
Poc desprès de la rampa ja trobem una instal·lació en condicions i que ens permet davallar al pou de 10 mts.

Al fons i trobem algunes planxes dels ferregots de l’entrada i una serp blanca i grisa bastant grandeta, que s’amaga enseguida.
L’avenc s’obra a banda i banda del pou d’entrada, per una d’elles, avancem uns 20 mts. fins a una saleta amb el sostre enlairat on hi han força formacions i amb xemeneies laterals.
Per l’altra banda te mes llargada, uns 50 mts. i es totalment diferent, no hi ha tantes formacions i el sostre baixa fins a fer-nos gatejar  per un terra de fang.
Al final s’eixampla i s’enlaira per unes xemeneies laterals, però acaba colmatat per un tap de fang.

Es un avenc bonic, fàcil de fer, a peu de cotxe, en definitiva, amb tantes facilitats pensem que en una propera ocasió hi tornarem  per tal de netejar-lo de les deixalles que han caigut.

ETRS 89 31-T
X 488891
Y 4748966
SNM 259

Text.  Montse Roca
Fotos. Juli Serrano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.